Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 16-11-2018 14:02

   


   

   

  1η ιπποδρομία / 8.300€ / Ίπποι 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.800 μέτρα.

  Μετά από 1,5 μήνα και κάτι, επιστρέφει στα πράγματα ο ΛΑΚΝΑΟΥ(2) που εδώ μέσα είναι το πλέον ανερχόμενο άλογο! Έρχεται από νίκη, ενθουσίασε στις νεότερες μακρινές δοκιμές του, θα ζητήσει την repetition με αξιώσεις μεγάλες! Δεν ήταν κακός ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) στο GRAND PRIX πριν 20 ημέρες περίπου αν και όπως σχολιάσαμε και τότε, δεν του πήγε ο ρυθμός της διαδρομής! Μπορεί να συμμετέχει με 60 κιλά όμως είναι σε άριστη φόρμα, τον ευνοεί το ολιγομελές σχήμα του ομίλου, τον θεωρώ ένα καλό αουτσάιντερ εδώ! Από νίκη έρχεται ο ΜΑΣΚΟΥΡ(5) ο οποίος όχι απλά είναι σε φόρμα αλλά δείχνει και περαιτέρω εξέλιξη. Με χαμηλά κιλά εάν καταφέρει να οδηγήσει και αμέσως την κούρσα, μπορεί να…ιδρώσουν για να τον περάσουν στο ίσωμα!

  2η ιπποδρομία / 4.000€ / Κλάση Στ’, Ίπποι 5+ετών και Κλάση Ε’, Ίπποι 6+ετών / Ι.Ε.Ε. / 1.575 μέτρα.

  Ίσως στην καλύτερη φάση της μέχρι τώρα καριέρας του να βρίσκεται ο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ(1) ο οποίος έχει και την καλύτερη επίδοση στα μέτρα σε σχέση με τον όμιλο! Αρκεί να κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων και να μην βιαστεί και πιστεύω πως έχει άριστη τύχη για την νίκη! Στους ποιοτικά καλύτερους ίππους ανήκει ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(4) και βρίσκεται και σε καλή κατάσταση! Εάν αποφύγει τις ιδιορρυθμίες του και σε όλη την διαδρομή πάει στρωτά, μπορεί και να κερδίσει με διαφορά! Έκανε μια κούρσα μετά από 9μηνη αποχή ο ΣΙΛΚΑ ΣΤΑΡ(7) αλλά σαν να ήταν κάπως ‘’βαρύς’’, σαν να μην ήθελε να πάει ευχάριστα, γενικά άφησε ερωτηματικά! Τον θεωρώ πάντως καλύτερο άλογο από αυτό που έδειξε, ο όμιλος είναι πολύ μέτριος, μπορεί να κάνει ακόμα και την έκπληξη! Μετά από 4,5 μήνες αποχής και σε νέα προπόνηση, επιστρέφει ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ(3) ένα άλογο ‘’σκληρών ιδιοτήτων’’. Έχει δουλέψει πολύ μεθοδικά, δεν έχει κακή επίδοση στα μέτρα και εάν αποφύγει την ρινορραγία της τελευταίας του συμμετοχής, τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα μπορεί να μπει!

  3η ιπποδρομία / 5.000€ / Κλάση Στ’, Ίπποι 4+ετών και Κλάση Ε’, Ίπποι 5+ετών / Ι.Ε.Ε. – Φοράδες / 1.575 μέτρα.

  Μετά από σχεδόν 2μηνη αποχή, επιστρέφει στα πράγματα η ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ(7) έχοντας δουλέψει υπέρ-εντατικά και με εξαιρετικές δοκιμές! Τα 52 κιλά που συμμετέχει πιστεύω πως θα την βοηθήσουν στην απόσταση που συμμετέχει για πρώτη φορά και θα την εμπιστευτώ! Η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(2) είναι και η μοναδική φοράδα που έχει κάνει συμμετοχή στην απόσταση, μιλάμε πάντα για το Μαρκόπουλο! Βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα, θεωρώ πως πολλά θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό που θα βρει με τις πρώτες φοράδες και εάν δεν παρασυρθεί από νωρίς, έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει εδώ! Στις ποιοτικά ανώτερες φοράδες εδώ η ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ(1) η οποία έρχεται από πρωταγωνιστική εμφάνιση, ενώ την ευνοεί και ο ισοζυγισμός! Εάν καταφέρει από νωρίς και με το 1 κουτί που έχει να ακολουθεί με τις 2-3 πρώτες φοράδες και στην εσωτερική στο κάγκελο, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι! Δεν άρεσε η ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(6) στην τελευταία της συμμετοχή αλλά έχω την αίσθηση πως η φοράδα αυτή δεν θέλει έντονη πίεση στην αρχή και ας δείχνει γρήγορη! Επειδή εδώ –λογικά-θα έχουμε πιο μαλακό ρυθμό στην αρχή και η φοράδα είναι και τρομερά καλά, την θεωρώ ένα καλό αουτσάιντερ για εδώ μέσα!

  4η ιπποδρομία / 7.800€ / Ίπποι 2 και 3 ετών / Μέδεν, Β.Η.Ε. / 1.300 μέτρα.

  Μετά από σχεδόν 2μηνη αποχή και υπέρ-εντατικά δουλεμένος επιστρέφει στα πράγματα ο ΑΠΗΛΙΝΓΚ(1) έχοντας και την καλύτερη επίδοση στα μέτρα, τουλάχιστον σε σχέση με όσους έχουν τρέξει σε αυτή! Αυτά που έδειξε στην τελευταία του εμφάνιση, η συμπεριφορά του στις δουλειές και η δυναμικότητα του ομίλου, τον καθιστούν το μεγάλο φαβορί της κούρσας! Μετά από σχεδόν 2μηνη αποχή επιστρέφει στα πράγματα και ο ΣΑΛΑΑΣΕΛ(5) έχοντας δουλέψει μεθοδικά και έχοντας ενθουσιάσει σε κάποιες μακρινές δοκιμές του! Τον έχουν για πολύ καλό άλογο που δεν το έχει αποδείξει μέχρι τώρα λόγω των ιδιορρυθμιών του, κυρίως στα πρώτα μέτρα της διαδρομής! Σκληρών ιδιοτήτων ο αναβάτης του σήμερα, εάν τελικά καταφέρουν ‘’να τον βρουν’’ και μπει αμέσως στην κούρσα, μπορεί ακόμα και να κερδίσει! Ντεμπούτο στις ιπποδρομίες για τον ΧΕΪΛ ΔΕ ΤΣΗΦ(6) που έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τις ανάγκες της κούρσας! Στις προπονήσεις έδειξε πως ‘’όταν βρήκε παρέα’’ έγινε πιο μαχητικός ενώ είχε και καλό τέλος! Εάν δεν επηρεαστεί υπέρμετρα από την απειρία του, έχει ακόμα και τα γενεαλογικά προσόντα ώστε να τρέξει αμέσως δυνατά! Ο μοναδικός 2ετής ίππος της κούρσας ο ΑΛΜΑΖ(7) κάνει και αυτός ντεμπούτο στις κούρσες! Νομίζω πως θέλει κάτι ακόμα από δουλειά, αλλά έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά στα πρώτα μέτρα και στις εκκινήσεις! Βάση αυτών των στοιχείων και δεδομένου και του ομίλου, θα τον υπολογίσω στα πολύπλοκα στοιχήματα έστω!

  5η ιπποδρομία / 5.000€ / Κλάση Στ’, Ίπποι 4+ετών και Κλάση Ε’, Ίπποι 5+ετών / Ι.Ε.Ε. / 1.400 μέτρα.

  Φρεσκάρισε για έναν μήνα ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(1) και επιστρέφει με εξαιρετικές δοκιμές και σε κορυφαία φόρμα! Είχαμε πει και εμείς εδώ πως στην τελευταία του συμμετοχή πήγε πολύ γρήγορα και στο τέλος ‘’έκατσε’’! Με ‘’συνετή διαδρομή’’ σήμερα και χωρίς να τρέχει πολύ έξω, τον περιμένω να πρωταγωνιστήσει! Στην τελευταία του συμμετοχή ο ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΠΡΕΖΕΝΣ(7) έκανε εξαιρετική εμφάνιση και γράψαμε πως το άλογο ‘’προειδοποίησε’’ και τον σημειώσαμε! Σε μικρότερη απόσταση σήμερα εάν καταφέρει και πάλι να βρεθεί στα 2-3 πρώτα άλογα χωρίς εξοντωτικό ρυθμό, μπορεί να τους αιφνιδιάσει όλους και πληρώνει! Καλό και φιλότιμο άλογο ο ΧΕΒΕΝΣ ΡΟΚ(4) συμμετέχει σε μια διαδρομή που ευνοείται από την σύνθεση της κιόλας! Θεωρείται από τα ανερχόμενα άλογα της κούρσας και εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως και δεδομένου ότι έχει μακράν την καλύτερη επίδοση στα μέτρα, θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Με προβλημάτισε η εμφάνιση του ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2) στην τελευταία του εμφάνιση! Δεν ξέρω εάν έφταιγε η απόσταση (1.575 μέτρα) αλλά ‘’δεν άκουγε’’ τον αναβάτη του στην κούρσα! Επειδή πάντως συμμετέχει σε απόσταση που του ταιριάζει, έχει ισχυρή ανάβαση και κατατάσσεται στους ποιοτικά καλύτερους ίππους, δεν θα τον αγνοήσω!

  6η ιπποδρομία / 22.000€ / Ίπποι 3 ετών, Κλάση 2 / Κούρσα επίπεδη, γκαζόν / 3.000 μέτρα.

  MAROUCHE (4), WISHING RUBY (2), CATS ON THE TREES (7), COPAIN MAX (5)

   

   

Επικαιρότητα:

Mε 7 ιπποδρομίες για την Παρασκευή 23/11/2018 έκλεισαν οι εγγραφές της Δευτέρας! Δείτε τον Ισοζυγισμό κάτω από την κεντρική μας στήλη,

Ενημερώθηκε η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ

Ενημερώθηκε η στήλη μας ''VIDEO'' με τις ιπποδρομίες της Παρασκευής 16/11/18 και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην Βάσια Δημητρού και πάντα με την τεχνική επιμέλεια του Μάρκου Καζάκου!

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013