Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 16-11-2019 20:19

   

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.300 μέτρα

  Την καλύτερη επίδοση έχει στα μέτρα ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(2) ενώ τον ευνοεί και ο Ισοζυγισμός! Τον ευνοεί επίσης η σύνθεση της διαδρομής ώστε με καλή εκκίνηση να οδηγήσει αμέσως την κούρσα και με μια σωστή κατανομή δυνάμεων, να ζητήσει την νίκη με σοβαρές αξιώσεις! Από τρομερή εμφάνιση έρχεται ο ΦΑΟΥΣΤΟ(5) ο οποίος έχασε σαν σε ταυτόχρονη άφιξη την νίκη! Βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα, έχει παραπλήσια επίδοση με τον πρώτο στα μέτρα και εάν ευνοηθεί λίγο για την θέση που θα βρεθεί, μπορεί ακόμα και να απειλήσει για την νίκη! Και τον πιο φανατικό οπαδό του έχει ευχαριστήσει ο ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ(4) με τις νίκες του και τις εμφανίσεις που κάνει γενικότερα! Εξακολουθεί να ενθουσιάζει και στις δοκιμές του και είναι το άλογο που είναι ‘’μόνιμα πλέον’’ μέσα στο στοίχημα των φιλίππων! Μπορεί να κατέκτησε την τρίτη θέση ο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(6) προχθές αλλά θεωρώ πως άρεσε πολύ! Αναγκάστηκε να δώσει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, έτρεχε και πάλι με καλά άλογα και πάλεψε μέχρι τέλους! Συμμετέχει με πολύ χαμηλά βάρη και όπως και να χει, δεν θα τον αγνοήσω στο στοίχημα μας!

  2η ιπποδρομία / Φοράδες 2 και 3 ετών / Μέδεν, Β.Η.Ε. / 1.000 μέτρα

  Από την ΝΟΣΤΡΟΒΙΑ(5) ξεκινάμε εδώ που έχει δώσει δείγματα καλής και αξιόμαχης φοράδας! Ξεκουράστηκε μιας και το χρειαζότανε αυτό, είναι από τις ‘’ψημένες φοράδες’’ της διαδρομής και εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως την διαδρομή, πιστεύω πως θα παλέψει στο ίσωμα για την κατάκτηση της νίκης με μεγάλες πιθανότητες! Ελληνικό ντεμπούτο για την ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(1) έχοντας εμπειρία κυρίως σε στίβο με γκαζόν στο εξωτερικό! Έχει όμως καλά γενεαλογικά στοιχεία, ανήκει σε ισχυρή προπόνηση ενώ και η ισχυρή ανάβαση που εξασφάλισε με κάνουν να πιστεύω πως μπορεί από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή να πάρει μεγάλο μερτικό στην άφιξη! Τις εντυπώσεις κέρδισε η ΓΟΥΪΝ ΤΖΟΚΕΡΙΝΑ(2) στην τελευταία της συμμετοχή με το δυνατό της φίνις και την τρίτη θέση που κατέκτησε! Φοράδα σκληρών ιδιοτήτων, δεν έκανε τυχαία αυτή την εμφάνιση, την θεωρώ ικανή ακόμα και για την νίκη στον όμιλο, ιδιαίτερα εάν οι πρώτες φοράδες πάνε πολύ γρήγορα από νωρίς! Ελληνικό ντεμπούτο και για την ΧΙΚΑΓΙΑ(7) η οποία έχει εμπειρία σε all weather στίβο ενώ είναι ένα από τα πιο καλοδουλεμένα άλογα της ημέρας! Εάν φύγει αμέσως καλά από τα κουτιά και στρώσει βήμα σωστά, την θεωρώ ικανή ακόμα και για την έκπληξη της κούρσας!

  3η ιπποδρομία / Φοράδες 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap 0-40 / 1.000 μέτρα

  Μια Κλάση καλύτερη η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) εδώ μέσα αλλά όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για φοράδα ‘’συγκεκριμένης διαδρομής’’ για να αποδώσει τα μέγιστα, κυρίως για το εάν φύγει καλά από την Αφετηρία! Έχει εκ των κορυφαίων αναβατών στην σέλλα της, είναι και ευνοϊκό το 6 στάρτ για τις ιδιότητες της, με σωστή εκκίνηση, θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Μας δικαίωσε στο απόλυτο η ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(4) στην τελευταία της εμφάνιση με νίκη και απέδειξε και πάλι την μεγάλη της αρχική ταχύτητα! Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα, να βγει αμέσως στο κεφάλι και να παλέψει στα τελευταία μέτρα για να μην την περάσουν ποτέ! Φαινομενικά η ΛΕΪΝΤΥ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤ(3) δεν ευνοείται από τα μέτρα! Είναι όμως φοράδα πολύ σκληρών χαρακτηριστικών, δεν τα παρατάει εύκολα και εάν οι πρώτες φοράδες πάνε εξοντωτικά γρήγορα από νωρίς, μπορεί να την δούμε με τα 53 κιλά που έχει μόνο στην σέλλα της να έρχεται και ‘’να τις σκεπάζει’’ όλες! Ξεκούραστη και με καλές δοκιμές επιστρέφει η ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(2) που ανήκει στις ποιοτικά καλύτερες φοράδες! Εάν βρεθεί αμέσως στην αγαπημένη της εσωτερική και με τις πρώτες φοράδες, κάλλιστα μπορούμε να την δούμε να παίρνει μεγάλο μερτικό στην τελική άφιξη!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Συμπιεσμένου Χάντικαπ 40-90+ / 1.000 μέτρα

  Άνετα αυτή η κούρσα θα μπορούσε να αποτελεί και το Κύπελλο Ταχύτητας! Ξεκουράστηκε για 1,5 μήνα ο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΪΝΔΕΝΑΪΤ(2) που στις τελευταίες συμμετοχές του έδειχνε μια κόπωση! Θεωρώ πολύ ευνοϊκό το 2 στάρτ που εξασφάλισε ώστε εάν τύχει άριστης εκκίνησης και οδηγήσει αμέσως, ξέρουμε ότι γίνεται ‘’άλλο άλογο’’ και δύσκολα να το περάσεις μέχρι τέλους! Για το ίδιο χρονικό διάστημα φρεσκάρισε και ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ(1) που επιστρέφει με εξαιρετικές μακρινές δοκιμές και με εύκολο τρόπο! Δεν βρίσκεται τυχαία ‘’στον αφρό’’ των αλόγων στον Ελληνικό ιππόδρομο, προφανώς και θα υπολογιστεί σοβαρά στο στοίχημα μας! Μεγάλες οι δυνατότητες του πρόσφατου νικητή ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ(7) που τις δείχνει πάντα όταν δεν έχει νεύρα στην Αφετηρία! Ίππος πολύ σκληρών ιδιοτήτων που το παλεύει πάντα μέχρι τέλους με ότι διαδρομή και εάν βρει! Τρείς νίκες σερί για τον ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(4) που μαρτυρούν όχι απλά φόρμα αλλά μεγάλη εξέλιξη! Σαφώς και σήμερα δίνει εξετάσεις σε αυτόν τον όμιλο αλλά λίγο να ευνοηθεί από τον ρυθμό, μπορεί και εδώ μέσα να πρωταγωνιστήσει!

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap 0-55 / 1.300 μέτρα

  Μια από τις κούρσες που μπορούν να δώσουν και πολλά χρήματα στα πολύπλοκα στοιχήματα αλλά να παίξουν και μεγάλο ρόλο στα σκορ γκανιάν που συμμετέχουν! Πρώτη συμμετοχή για τον ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(7) στα μέτρα αλλά έτσι όπως κέρδισε πρόσφατα και τα πολύ ‘’λογικά κιλά’’ που συμμετέχει δείχνουν πως μπορεί εκ νέου να πρωταγωνιστήσει μιας και δείχνει απαλλαγμένος από τα προβλήματα του! Είναι καλό άλογο ο ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(6) και στην τελευταία του συμμετοχή ‘’δεν έτρεξε’’ και από ατυχίες, και από λάθος επιλογές! Εάν σήμερα φύγει σωστά, πλασαριστεί αμέσως με τα πρώτα άλογα και δεν έχει ανακοπές στο βήμα του, τον θεωρώ ικανό ακόμα και για την έκπληξη της διαδρομής! Βρήκε αμέσως διαδρομή της αρεσκείας του ο πρόσφατος νικητής ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(1) και απέδειξε την τρομερή του φόρμα! Όλα θα εξαρτηθούν και πάλι από την Αφετηρία για τον ίδιο που θα προσπαθήσει να βρεθεί με τα 3 πρώτα άλογα και να εκδηλώσει ένα φίνις όσο η τελική ευθεία, αναζητώντας την repetition! Εάν για κάποιον λόγο οι πρώτοι δώσουν έναν υπέρμετρα γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, τότε θα ευνοηθεί ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(5) που επιστρέφει ξεκούραστος μετά από μηνιαίο φρεσκάρισμα αλλά και μετά από τις νέες του εξαιρετικές δοκιμές που δείχνουν ότι τον ωφέλησε το μίνι ρεπό του!

  6η ιπποδρομία / Κύπελλο Κενταύρων / Ίπποι 2 ετών / Β.Η. / 1.200 μέτρα.

  Μετά από 4 χρόνια έχουμε και πάλι αυτό το Κύπελλο για ‘’τα πιτσιρίκια’’ όπως συνηθίζουμε να λέμε τους 2ετής ίππους! Έτσι όπως κέρδισε στην παρθενική του συμμετοχή ο ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ(1) είναι λογικό να ξεκινήσουμε από αυτόν εδώ μέσα, πόσο μάλλον εάν οδηγήσει και πάλι αμέσως την κούρσα! Μου άρεσε πολύ ο ΜΠΟΡΕΛΛΙ(3) στην πρώτη του συμμετοχή στην Ελλάδα και μάλιστα με διαδρομή στην οποία ‘’ταλαιπωρήθηκε’’ αρκετά! Μόνο τυχαία δεν θεωρώ την εγγραφή του εδώ σήμερα, προσωπικά θα τον υπολογίσω πολύ στο παιχνίδι μου! Σκληρός και γρήγορος ίππος έδειξε ο ΦΛΟΟΥΙΝΓΚ ΜΑΤΖΙΚ(4) στην πρώτη του συμμετοχή στην Ελλάδα και κατακτώντας την δεύτερη θέση έδειξε αμέσως ότι ‘’θα ακουστεί’’ αρκετές φορές το όνομα του! Εάν βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα με την εκκίνηση, δεν θα εκπλαγώ να τον δω ‘’να απειλεί’’ για την κατάκτηση του Κυπέλλου!

  7η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ετών / Κούρσα Rating Handicap 0-30 / 1.400 μέτρα.

  Άλλη μια κούρσα που θα δώσει…λεφτά, τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα! Οι νεότερες δοκιμές του ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΣΙΦΤ(4) ήταν εξαιρετικές και με άνεση, ενώ έρχεται και από δυνατή εμφάνιση! Εάν ευνοηθεί λίγο στην εκκίνηση και βρεθεί αμέσως με τα πρώτα άλογα, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης! Άρεσε πολύ ο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(1) στην τελευταία του εμφάνιση σε μια κούρσα που είχε έντονο ρυθμό και ‘’κόντρα’’ από νωρίς, όμως άντεξε και πάλευε μέχρι τέλους! Εάν σήμερα βρει ρυθμό ‘’πιο γλυκό’’ και κάνει ένα φίνις 400-500 μέτρων, πιστεύω πως και αυτός θα είναι στους βασικούς υποψήφιους για την νίκη! Δεν κρίνεται ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ(2) για την συμμετοχή του στο Κριτήριο Τριετών μιας και σήμερα εδώ μιλάμε για μια τελείως ‘’άλλη κούρσα’’! Έχει δουλέψει υπέρ-εντατικά για τις ανάγκες της διαδρομής, κατατάσσεται στα ποιοτικά καλύτερα άλογα της διαδρομής και δεν κλειστεί σε πολύ πίσω θέσεις από νωρίς, λογικά θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί σήμερα εδώ μέσα! Για τα πολύπλοκα στοιχήματα θα επιλέξω την ΓΚΛΟΟΥ ΙΝ ΔΕ ΝΤΑΡΚ(8) παρ’ ότι δεν μας δείχνει καλά πράγματα! Την θεωρώ καλύτερη φοράδα από ότι μας έχει δείξει, ίσως ήθελε ‘’να ανοίξει λίγο’’ και εάν σήμερα οδηγήσει με άνεση αμέσως, μπορεί να δούμε άλλα πράγματα!

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap 0-40 / 1.800 μέτρα.

  Είχα γράψει πως περιμένω να δω την ΑΣΙΑΝ ΣΚΑΪ(5) σε μια τέτοια απόσταση και ήρθε η μέρα! Η φοράδα έδειξε και στις δοκιμές της ότι μετά τις κούρσες που έκανε έχει έρθει σε απόλυτη ετοιμότητα και εξασφαλίζοντας και την πλέον ισχυρή ανάβαση, θα είναι από τις δυνατές επιλογές μου σήμερα! Στην καλύτερη φάση της μέχρι τώρα καριέρας του βρίσκεται ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(1) και αποδίδει σε όλες τις αποστάσεις και με κάθε μορφής διαδρομή! Μπορεί να συμμετέχει με 60 κιλά αλλά εάν τύχει διαδρομής ‘’μαθηματικής’’ από κατανομή δυνάμεων, μπορεί να περάσει αυτός πρώτος το φίνις! Ο ιδιόρρυθμος ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(3) δείχνει πως αυτή την εποχή δεν έχει ‘’τα νεύρα του’’ και αποδίδει δυνατά! Είναι και ο μοναδικός που έχει τρέξει στην απόσταση αλλά εάν σήμερα βρεθεί αμέσως στα 2-3 πρώτα άλογα, πιστεύω πως θα βελτιώσει –ίσως και θεαματικά-την επίδοση του στα μέτρα! Ανεβασμένος δείχνει ο ΦΛΑΞ ΚΑΠΑΣΙΤΟΡ(4) που μάλλον θα του αρέσει η απόσταση αφού έχει δείξει πως δεν αρέσκεται στο πολύ γρήγορα από νωρίς! Εάν μάλιστα οι πρώτοι βιαστούνε και πάνε πολύ γρήγορα από νωρίς, μπορεί να έρθει στο τέλος και να απειλήσει ‘’να τους σκεπάσει’’ όλους!

  9η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap 0-55 / 1.800 μέτρα.

  Με πολλές ατυχίες ο ΑΠΓΚΡΕΪΝΤ(4) στην τελευταία του συμμετοχή, δεν μπορεί να κριθεί για την εμφάνιση του! Εξακολουθώ να πιστεύω πως σε αυτούς τους ομίλους είναι πολύ καλύτερο άλογο και παρά την πρώτη του συμμετοχή στα μέτρα (στην Ελλάδα) θα τον εμπιστευτώ αρκετά!  Ένα άλογο που μπορεί να τον απειλήσει άμεσα θεωρώ πως είναι ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) ο οποίος σταδιακά ξαναβρίσκει την ανώτερη δυνατή κατάσταση του ενώ έχει αποδώσει και καλά στα μέτρα! Ιδανικό θα είναι για αυτόν θα βρεθεί αμέσως και στα 3 πρώτα άλογα! Πάλι με ευνοϊκό Ισοζυγισμό διαγωνίζεται ο ΑΛ ΧΑΜΝΤ(5) που έρχεται από 2 σερί νίκες και δείχνει πως έχει αρχίσει ‘’να κερδίζει’’ το έδαφος που έχασε για διάφορους λόγους! Ευνόητο είναι πως εάν δοθεί από νωρίς γρήγορος ρυθμός στην κούρσα, σαφώς και θα ευνοηθεί περισσότερο! Τις εντυπώσεις κέρδισε ο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(1) με την όλη του εμφάνιση στην τελευταία του συμμετοχή συναντώντας αντίξοες συνθήκες μάλιστα! Έχει σημειώσει ‘’δυνατή επίδοση’’ στα μέτρα για τα δεδομένα του ομίλου και εάν σήμερα ακολουθεί σε πιο επίκαιρη θέση από νωρίς, μπορεί ακόμα και ‘’να τους καθαρίσει όλους’’ στην τελική ευθεία!

   

Επικαιρότητα:

Με 9 ιπποδρομίες έκλεισαν οι εγγραφές για την Κυριακή 24/11/19, δείτε τον Ισοζυγισμό κάτω από την κεντρική μας στήλη!

Ενημερώθηκε η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ με τις ιπποδρομίες της Κυριακής 17/11/2019.

Ενημερώθηκε η στήλη ''Video'' με τις ιπποδρομίες της Κυριακής 17/11/2019 και με πολλές συνεντεύξεις από τον χώρο των νικητών και όχι μόνο!

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες! 

 


 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013