Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Ο ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑΣ....βλέπει και ακούει τα πάντα!!
  Αναρτήθηκε στις 17/09/2019 και ώρα 15:24

  Σε αυτή την στήλη και περίπου δύο με τρείς ώρες αφού έχει τελειώσει η ιπποδρομιακή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο, ο Sir Ganian σχολιάζει με έναν δικό του τρόπο τόσο τα αγωνιστικά αξιοσημείωτα της ημέρας, όσο και τα γεγονότα που μπορεί να συνέβησαν εκτός του στίβου!

  Πολλές φορές με δόση χιούμορ, άλλες φορές με καυστικό τρόπο, αλλά πάντα με αντικειμενικότητα ή τουλάχιστον σίγουρα χωρίς εμπάθεια, στην στήλη αυτή θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης ‘’να έχει μια πλήρη εικόνα’’ για ότι συνέβη εντός και εκτός του στίβου, από την Ελληνική ιπποδρομιακή συγκέντρωση που μόλις θα έχει τελειώσει στο Μαρκόπουλο!

  Sir Ganian

   

  Η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ από την 20/9/2016 είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Πολίτη. Υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών δρομώνων ίππων, λάτρης των Ελληνικών ιπποδρομιών, και ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από τις Ελληνικές ιπποδρομίες! Έφυγε ξαφνικά από την ζωή την παραπάνω ημερομηνία, σε ηλικία μόλις 34 ετών! Ήταν από τους πιο ένθερμους φίλους της ιστοσελίδας μας, και από τους πιο φανατικούς αναγνώστες της συγκεκριμένης στήλης! Ξέρω πως μας διαβάζει και από εκεί που είναι τώρα...

  https://www.youtube.com/watch?v=6MEX4s1ltWo

   

   

  Άνετα κατέκτησε την πρώτη νίκη της ζωής του ο ΝΤΑΤΣΜΑΝΣ ΟΥΑΝ!

  Ντεμπούτο με νίκη για τον ΑΠΛΗΚΤΟΝ δείχνοντας αμέσως προσόντα…απόρθητου κάστρου, όπως σημαίνει και το όνομα του!

  Δια χειρός αναβάτη Μιχάλη Ξυνού ήρθε η repetition για τον ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ!

  Αγχωτική repetition από τον ΚΟΜΠΡΑΪΖ που έδειξε πως πρέπει να είναι συνεχώς υπό πίεση για να αποδίδει καλά!

  Κεφάλι και τέρμα από τον ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ κατακτώντας το Τρόπαιο OFF ROAD ADVENTURE FESTIVAL.

  Repetition από τον ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ που έδειξε πως του αρέσει ο πιο μαλακός ρυθμός στην αρχή! Δεν είναι υπερβολή όμως να πούμε πως κέρδισε λόγω της ανάβασης του Μιχάλη Ξυνού!

  Δυο νίκες για τον προπονητή Χρήστο Κουβαρά, όσες και για τον προπονητή Νίκο Καλογερόπουλο!

  Από δυο νίκες και για τους αναβάτες Μιχάλη Ξυνό και Δημήτρη Δρόσο!

  Καλή προσπάθεια των παρουσιαστών Φώτη Ιωσηφίδη & Πέτρου Πούμπη αλλά και των κ.κ. Phil Smith & Κώστα Λουκόπουλου ώστε να καταλάβουμε όλοι το νέο σύστημα Rating στις Ελληνικές ιπποδρομίες!

   

   

   

  • Ετοιμάζεται η νέα μορφή της ιστοσελίδα μας, ελπίζω να μείνετε ικανοποιημένοι από αυτά που θα δείτε! Θα υπάρχει ειδική ενότητα για το Rating των ίππων που ανανεώνεται συνεχώς βάση των νέων στοιχείων που θα βγάζει η εταιρία ώστε οι παίκτες ανά πάσα στιγμή να έχουν ‘’εικόνα’’ για όποιο άλογο τους ενδιαφέρει!
  • Σας το λέω από τώρα! Ο ‘’Μαγικός αριθμός’’ για την δημοπρασία του Οκτώβρη είναι να έρθουν 100 νέα άλογα στον ιππόδρομο! Πιστεύω πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αρχίσουν να απομακρύνονται αρκετοί από τους φόβους μας για το μέλλον των Ελληνικών ιπποδρομιών! Αυτό μόνο? Όχι βέβαια! Έχουμε πολύ δουλειά και σε πολλά επίπεδα αλλά ‘’η καρδιά του συστήματος’’, ξεκινάει από αυτό που προανέφερα!
  • Στο βήμα του πήρε την πρώτη νίκη της ζωής του ο ΝΤΑΤΣΜΑΝΣ ΟΥΑΝ ξεκινώντας ‘’όπως έπρεπε’’ για τους παίκτες –ειδικά-του Σκορ γκανιάν 6! Ο αναβάτης Μάριος Χριστοφής έβαλε το άλογο του αμέσως να ακολουθεί δεύτερο και ελαφρά στην εξωτερική ώστε να μην δέχεται την άμμο και δυσφορεί και από τα 500 μέτρα και μετά…απλά τους αποχαιρέτησε όλους!
  • ‘’Επιτέλους, βρήκαμε κούρσα στα μέτρα του και πήρε την νίκη’’! Έτσι ξεκίνησε την μίνι συνέντευξη του στην Βάσια ο προπονητής του νικητή, ο Παναγιώτης Θεολόγου. Δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια της ημέρας αν και δεν παρέλειψε να πει πως θα βρουν μπροστά τους τα άλογα του πολύ δυνατούς και υπέρ-φορμαρισμένους αντιπάλους!
  • Πολύ καλή εμφάνιση –που ήταν και η πρώτη-επί Ελληνικού εδάφους για τον ΦΛΑΞ ΚΑΠΑΣΙΤΟΡ που εάν συνεχίσει στο ίδιο στυλ, πολύ σύντομα δεν θα είναι Μέδεν! Η πολύ φιλότιμη και φορμαρισμένη ΑΛΛΕΪΦΑ πήγε ‘’δια της φυγής’’ να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της αλλά ήταν ανώτερα τα αρσενικά και τελικά κατέκτησε την γ’ θέση που μόνο κακή δεν την λες!
  • Ουσιαστικά 3 άλογα έτρεχαν ρε παιδιά στην πρώτη ιπποδρομία και είπε το Φορκάστ αυτό 4,26€! Το κάνεις 20 ευρώ, πήρες το μεροκάματο, έφυγες! Όσοι πάνε με το σκεπτικό να πάρουν ένα αυτοκίνητο ή ένα διαμέρισμα από μια κούρσα, συνήθως φεύγουν και χωρίς παπούτσια στο τέλος!
  • Τι και εάν δεν έφυγε αμέσως καλά από τα κουτιά? Τι και εάν ήταν η παρθενική του συμμετοχή? Όταν το άλογο είναι σωστά προετοιμασμένο και έχει και ‘’καλό αίμα μέσα του’’, θα το δείξει αμέσως! Αναφέρομαι στον ΑΠΛΗΚΤΟΝ (δείτε στο βίντεο πως φεύγει από τα κουτιά…) όμως ο αναβάτης του Δημήτρης Δρόσος δεν αιφνιδιάστηκε, έβαλε αμέσως το άλογο του μέσα στην κούρσα, βρέθηκε στις δυο πρώτες θέσεις και μπαίνοντας στην τελική ευθεία, αποσπάστηκε εντυπωσιακά των αντιπάλων του!
  • Οι κυρίες Παρασκευή Μάτσα (ιδιοκτήτρια του νικητή) και Αικατερίνη Χατζοπούλου άνοιξαν την συνέντευξη εδώ όπου δεν έκρυβαν την χαρά τους ενώ όπως μάθαμε για το όνομα του αλόγου, σημαίνει ‘’το απόρθητο’’ και αναφέρεται σε κάστρο κατά την εποχή του Βυζαντίου! Μεγάλη επιτυχία για τον προπονητή Χρήστο Κουβαρά που έκανε το ένα-δυο εδώ ενώ δήλωσε αρκετά αισιόδοξος και για τα άλογα του μετά ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη κ. Χρήστο Θεοδωράκη για την πρόταση αγοράς του νικητή ίππου! Ο ιδιοκτήτης κ. Χρήστος Θεοδωράκης περιέγραψε το πώς επέλεξε τον ίππο αυτόν στην Ιρλανδία όταν ακόμα έτρεχε ανέμελος στην φάρμα του και ότι σίγουρα νοιώθει κάποιος μεγάλη δικαίωση όταν βλέπει τέτοιο αποτέλεσμα!
  • Με ωραίο φίνις ήρθε ο ΝΤΡΑΓΚΟΝΕΤ και κάλυψε την β’ θέση δείχνοντας πως ήθελε κάποια δουλειά ακόμα, αλλά και καλά στοιχεία ίππου! Οδήγησε αμέσως ο ΡΕΒΑΜΠ αλλά ο νικητής δεν τον άφησε ‘’να πάρει ανάσα’’ και στο τέλος έδειξε πως ‘’έκατσε’’ από δυνάμεις! Εμφάνιση ‘’με προειδοποίηση’’ έκανε ο δ’ στην άφιξη ΝΤΟΥΓΚΑΝ ΑΛΜΠ που παρ’ ότι ήταν αρκετά ‘’βαρύς’’ αρχικά, εντούτοις ήρθε ωραία στο τέλος και θέλω να τον δω και σε μεγαλύτερη απόσταση!
  • Ναι, ξέρω τι θα με ρωτήσετε! Αφού έδινα τον νικητή σε ειδική στήλη, αφού του κάνω και ολόκληρη αναφορά, γιατί δεν τον είχα στο Σκορ γκανιάν 6! Ξέρετε τι με τρώει εμένα? Ότι δεν θέλω να κάνω προτάσεις με υπέρογκο κόστος! Εύκολα έβγαζα ένα Σκορ 6 με κόστος 500 ευρώ και μετά θα φώναζα…το βρήκα, το βρήκα! Από την άλλη, έχετε και δίκιο! Ένα άλογο που είναι σε ειδική στήλη, πληρώνει καλά και δεν μπαίνει στις προτάσεις του σκορ, τι νόημα έχει? Εντάξει λοιπόν, το πήρα το…μήνυμα!
  • Repetition είχαμε από τον ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ με προσωπική σφραγίδα του αναβάτη Μιχάλη Ξυνού! Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι πρωτοβουλίες που πήρε ο εν λόγω αναβάτης επάνω στην κούρσα και ειδικά στο σημείο όπου κάποια στιγμή πήγαν να τον κλείσουν, έδωσαν την νίκη στο άλογο του! Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι μιλάμε για έναν από τους καλύτερους αναβάτες που έβγαλε ο Ελληνικός ιππόδρομος αλλά και ρέκορμαν Ελληνικών ντέρμπι!
  • Το ζεύγος Αικ. Χατζοπούλου και Χρ. Θεοδωράκη φιλοξένησε η Βάσια στο μικρόφωνο της με τον ιδιοκτήτη της νικήτριας να αναφέρεται στην υπομονή που κάνει η σύζυγος του για τις ώρες που λείπει λόγω της δουλειάς αλλά και την μεγάλη αγάπη της ίδιας στα άλογα και στον στάβλο γενικότερα! Ο ‘’Αρχηγός’’ μάλιστα αναφέρθηκε και στην διαφωνία που είχε με τον προπονητή του αλλά και τον αναβάτη για την μορφή της διαδρομής που θα ακολουθούσαν και όπως παραδέχτηκε ο ίδιος…είχαν δίκιο εκείνοι στο τέλος!
  • Μαχητής, φιλότιμος και ποιοτικός όπως πάντα ο ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ πάλεψε για την νίκη δυνατά, κατακτώντας τελικά την β’ θέση! Έχω την αίσθηση πως ο ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ άργησε να επιτεθεί και θα έπρεπε ‘’να φύγει’’ νωρίτερα, και τελικά κατέκτησε την γ’ θέση! Πολύ καλή εμφάνιση από τον δ’ στην άφιξη ΛΙΤΟ ΒΙΟ εάν λάβουμε υπόψη και τον ρυθμό που αναγκάστηκε να δώσει εξ αρχής!
  • Έστω και πολύ αγχωτικά στο τέλος, ο ΚΟΜΠΡΑΪΖ έφτασε στην repetition δικαιώνοντας και τον τίτλο ως ενός από τα μεγαλύτερα φαβορί της ημέρας! Έδειξε πάντως πως πρέπει να είναι συνεχώς υπό πίεση για να αποδώσει τα μέγιστα!
  • Ηρεμιστικό χάπι είπε πως χρειάστηκε μετά την κούρσα χαριτολογώντας ο προπονητής του νικητή Νίκος Καλογερόπουλος στην συνέντευξη του στην Βάσια! Σημείωσε και ο ίδιος πως πρόκειται για καλό αλλά και ‘’περίεργο άλογο’’ στο οποίο μόλις χαλαρώσει λίγο επάνω του ο αναβάτης, σχεδόν τα παρατάει!
  • Εξαιρετική εμφάνιση είχαμε εδώ από τον β’ στην άφιξη ΑΠΗΛΙΝΓΚ ο οποίος ‘’πήγε να κλέψει την νίκη’’ και τελικά την έχασε σαν σε ταυτόχρονη άφιξη! Την γ’ θέση κατέκτησε ο ΣΟΥΪΦΤ ΡΙΣΠΟΝΣ επιβεβαιώνοντας την καλή του φόρμα όμως η κούρσα ήταν προσωπική υπόθεση των δυο πρώτων που από πολύ νωρίς…εξαφανίστηκαν μπροστά!
  • Για μια ακόμα φορά ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ απέδειξε πως όταν οδηγεί γίνεται ‘’άλλο άλογο’’ και –κυρίως-σκληραίνει πολύ! Ο αναβάτης Δημήτρης Δρόσος του εξασφάλισε την τέλεια εκκίνηση και οδηγώντας αμέσως, δεν τον πέρασαν ποτέ μέχρι τέλους κατακτώντας έτσι το Τρόπαιο OFF ROAD ADVENTURE FESTIVAL!
  • Μίνι συνέντευξη αλλά με πολύ…νόημα έδωσε εδώ στην Βάσια ο προπονητής Χάρης Χαραλάμπους! Πέρα από το rating του νικητή είπε πως ίσως να είναι το καλύτερο άλογο που είχε στην μέχρι τώρα καριέρα του από την άποψη πως ότι του ζητήσει στην προπόνηση, θα το κάνει!
  • Σε κορυφαία φόρμα ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ προσπάθησε προς το τέλος να απειλήσει τον νικητή αλλά δεν τον πρόλαβε, κατακτώντας έτσι την β’ θέση! Απίστευτη μαχητικότητα από τον ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ που βρέθηκε αμέσως με τα πρώτα άλογα και το πάλεψε εκεί μέχρι τέλους, κατακτώντας τελικά την γ’ θέση! Σταθερή, φιλότιμη, ‘’άλογο του Θεού’’ όπως έλεγαν οι παλαιοί ιπποδρομιακοί και αναφέρομαι στην δ’ στην άφιξη ΜΠΛΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑ που και πάλι δεν έλειψε από τις αμειβόμενες θέσεις!
  • Repetition είχαμε στο φινάλε από τον ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ με τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό να παίρνει την δεύτερη του νίκη για σήμερα και αυτή, επίσης με ‘’προσωπική υπογραφή’’, όπως και η προηγούμενη! Βλέποντας το βίντεο και τα τελευταία μέτρα της διαδρομής λες δεν μπορεί να προλάβει, θα έρθει δεύτερος! Εδώ όμως αποδεικνύεται η Κλάση του αναβάτη που έρχεται ‘’και σκεπάζει’’ το άλογο που οδηγεί!
  • Ο ιδιοκτήτης του νικητή, ‘’ο πρόεδρος’’, κ. Γιώργος Μαλαδάκης μίλησε δια του εκπροσώπου του εδώ στην Βάσια που δεν ήταν άλλος από τον γιο του, τον Τηλέμαχο Μαλαδάκη! Όπως φαίνεται, ο μπαμπάς έχει καλλιεργήσει άριστα στον γιο την αγάπη για τα άλογα και τις ιπποδρομίες ενώ και ο μικρός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίππευση του Μιχάλη Ξυνού! Από τις σπάνιες φορές που είδαμε τον παλαιό αναβάτη και νυν γυμναστή Μπάμπη Κουτρή, ένα ''δυνατό εργαλείο'' για κάθε στάβλο όπου η εμπειρία του πραγματικά δεν αποτιμάται σε χρήματα!
  • Ο πρόσφατος νικητής ΤΑΝΤΑΡΑΚ απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η άνοδος που έδειξε και μάλλον έχει μπει σε φάση και περαιτέρω εξέλιξης κατακτώντας την β’ θέση! Επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές δοκιμές του ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ κατακτώντας την γ’ θέση ενώ την σκληράδα της όταν βρίσκεται στα πρώτα άλογα επιβεβαίωσε η δ’ στην άφιξη ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ!
  • Οι έμπειροι ιπποδρομιακά παρουσιαστές Φώτης Ιωσηφίδης & Πέτρος Πούμπης αλλά και η συνέντευξη στο τέλος της ημέρας των κ.κ. Phil Smith (εκ των κορυφαίων Χαντικάπερ παγκοσμίως) και Κώστα Λουκόπουλου (επικεφαλής του Racing Dpt της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε.) βοήθησαν πάρα πολύ το φίλιππο κοινό και όχι μόνο ώστε να κατανοήσουν την εναρμόνιση του Rating των Ελληνικών ιπποδρομιών σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ! Νομίζω πως κάθε ημέρα καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερα σχετικά με το θέμα αυτό και πολύ σύντομα, δεν θα υπάρχουν κενά και απορίες σε κανέναν μας!
  • Για τα πλέον φαβορί άλογα που επικράτησαν, καθόλου άσχημο δεν ήταν το Σκορ γκανιάν 6 στην απόδοση των 563,88€!
  • Σήμερα Τρίτη που ‘’ανέβηκε’’ ο ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑΣ γιορτάζουν η Σοφία, η Πίστη, η Ελπίδα, η Αγάπη! Όλα τα χρειαζόμαστε αυτά στην ζωή μας αλλιώς κάπου θα…κουτσαίνουμε! Δεν γίνεται να μην στείλω τις ιδιαίτερες ευχές μου και στην Σοφία Σαμιώτη που είναι και άτυπη συνεργάτιδα της ιστοσελίδας μας και για μια ακόμα συγκέντρωση είχε φέρει στο Μαρκόπουλο…100 άτομα!
  • Μια καλή φίλη επίσης, μου ζήτησε να γράψω δυο λόγια την ΦΛΗΤΙΝΓΚ ΦΡΑΝΣΕΣΚΑ, την μεγάλη ‘’αδυναμία’’ που της έχουν οι ιδιοκτήτες της αλλά και την εξαιρετική φροντίδα που δέχεται στον στάβλο του Ηλία Σιατούνη! Τι να κάνουμε, δεν μπορούσα να της χαλάσω το χατίρι!

   

  Είδα το Αρχείο μας και είχαμε χρησιμοποιήσει 14 φορές σχετικά βιντεάκια με την συμμετοχή του Τάκη Σπυριδάκη για να καυτηριάσουμε ενίοτε κάποιες ιπποδρομιακές καταστάσεις, πάντα με χιούμορ! Μεγάλος καλλιτέχνης και με πολύ έργο, δυστυχώς ‘’έφυγε’’ πολύ νωρίς από την καταραμένη αρρώστια! Τιμής ένεκεν λοιπόν ας ‘’τον αποχαιρετήσουμε’’ και εμείς από εδώ, πως αλλιώς, παρά με χιούμορ που τόσο απλόχερα μας χάρισε!

   

  Αντίο Πρόεδρε:

Sirganian.gr © 2013