Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Ο ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑΣ....βλέπει και ακούει τα πάντα!!
  Αναρτήθηκε στις 18/11/2018 και ώρα 19:11

  Σε αυτή την στήλη και περίπου δύο με τρείς ώρες αφού έχει τελειώσει η ιπποδρομιακή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο, ο Sir Ganian σχολιάζει με έναν δικό του τρόπο τόσο τα αγωνιστικά αξιοσημείωτα της ημέρας, όσο και τα γεγονότα που μπορεί να συνέβησαν εκτός του στίβου!

  Πολλές φορές με δόση χιούμορ, άλλες φορές με καυστικό τρόπο, αλλά πάντα με αντικειμενικότητα ή τουλάχιστον σίγουρα χωρίς εμπάθεια, στην στήλη αυτή θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης ‘’να έχει μια πλήρη εικόνα’’ για ότι συνέβη εντός και εκτός του στίβου, από την Ελληνική ιπποδρομιακή συγκέντρωση που μόλις θα έχει τελειώσει στο Μαρκόπουλο!

  Sir Ganian

   

  Η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ από την 20/9/2016 είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Πολίτη. Υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών δρομώνων ίππων, λάτρης των Ελληνικών ιπποδρομιών, και ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από τις Ελληνικές ιπποδρομίες! Έφυγε ξαφνικά από την ζωή την παραπάνω ημερομηνία, σε ηλικία μόλις 34 ετών! Ήταν από τους πιο ένθερμους φίλους της ιστοσελίδας μας, και από τους πιο φανατικούς αναγνώστες της συγκεκριμένης στήλης! Ξέρω πως μας διαβάζει και από εκεί που είναι τώρα...

  https://www.youtube.com/watch?v=6MEX4s1ltWo

   

   

  Repetition από τον ΜΑΣΚΟΥΡ που δείχνει πολύ μεγάλη εξέλιξη και κερδίζει τον θαυμασμό! Εξαιρετικά επιτυχημένο ‘’δίδυμο’’ η προπονήτρια Αγγελική Αμίτση και ο αναβάτης Λοίζος Ανδρέου!

  Εύκολα την πρώτη του νίκη ο ΣΙΛΚΑ ΣΤΑΡ βάζοντας ο πρόεδρος των αναβατών Γιώργος Μερσινιάς ‘’την πρώτη υπογραφή του’’ στην ημέρα!

  Ανεβαίνει δυνατά το Ιπποφορβείο Ελιάς και καταδιώκει στα ίσα πλέον τους Στάβλους Καλαμαριάς για την κατάκτηση του πολυνίκη στάβλου του 2018! Εννοείται πως ‘’δεν έχει παραιτηθεί’’ και ο στάβλος του κ. Μάριου Κουτσομύτη!

  Μεγάλο ντέρμπι θα δούμε και μεταξύ των προπονητών Αλέκου Γιατρά και Σταύρου Αγγελόπουλου για τον ίδιο τίτλο!

  Σήκωσε ‘’στον αέρα’’ στα τελευταία μέτρα ο αναβάτης Εντιόν Τσέλα την ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ και…μουγγοί όλοι στο πρακτορείο!

  Την πρώτη του νίκη ο ΣΑΛΑΑΣΕΛ που κατά την εκκίνηση πήγε να εκδηλώσει κάποιες ιδιορρυθμίες αλλά ‘’ο πρόεδρος του είπε κάτι στο αυτί’’! Την θεωρώ προσωπική νίκη του αναβάτη Γιώργου Μερσινιά αυτήν εδώ!

  Αμέσως με την εκκίνηση ‘’τα βρήκαν’’ ο ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ με τον αναβάτη Κώστα Μαστοράκη και πολύ γρήγορα ‘’αποχαιρέτησαν’’ τους αντιπάλους τους, ειδικά από την αρχή της ευθείας και μετά!

  Πρώτη νίκη για το Συνδικάτο Ιδιοκτητών του Ι.Ο.ΒΟ.Π.

  Πολυνίκης αναβάτης ημέρας ο Γιώργος Μερσινιάς με 2 γκανιάν!

  Μεγάλες αποδόσεις και σήμερα στο Μαρκόπουλο με αποκορύφωμα του μοναδικού ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 στα 44.931,00€ και του ΤΕΤΡΑΠΛΟΥ της 5ης ιπποδρομίας στα 13.822,50€! Μόνο λίγο δεν το λες και το ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 4 των 1.672,50€ πάντα μιλάμε με στοιχηματική μονάδα το 1,00€ οι αποδόσεις!

  Δεν κάναμε γενέθλια γιατί το περιβάλλον και η ψυχολογία δεν ευνοούν για κάτι τέτοιο! Εδώ κάτι καινούργιο πας να κάνεις και να δείξεις πως ‘’υπάρχει ακόμα ζωή’’ και οι Κοτζαμπάσηδες και οι Προύχοντες του χώρου βγάζουν δόντια!

   

  • Αγρίεψε για τα καλά ο καιρός αλλά ευτυχώς το πολύ νερό που λένε στην ΕΜΥ θα το ρίξει την Κυριακή! Την γλυτώσαμε για αυτή την συγκέντρωση όσον αφορά τις κούρσες, βλέπουμε μέχρι την άλλη Παρασκευή!
  • Repetition από τον ΜΑΣΚΟΥΡ ο οποίος μας επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο που γράψαμε ότι δεν είναι απλά σε φόρμα αλλά το άλογο παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη! Ο αναβάτης Λοίζος Ανδρέου απέδειξε για μια ακόμα φορά ‘’πόσο γλυκό χέρι έχει’’ στην προώθηση ενός αλόγου! Από την αρχή μοιραζόταν μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης και με ένα γερό 500άρι, απέκρουσαν μέχρι τέλους αναβάτης και άλογο τις επιθέσεις του δεύτερου τελικά ίππου!
  • Πολύ δυνατή εμφάνιση από τον δεύτερο τελικά ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ εάν συνυπολογίσουμε και πως έτρεχε αρκετά έξω, ενώ είχε και 60 κιλά στην σέλλα του! Κατώτερος των προσδοκιών του φίλιππου κοινού ο γ’ στην άφιξη ΛΑΚΝΑΟΥ που φάνηκε κάπως ‘’άδειος’’ στην τελική του προώθηση!
  • Σε τρομερή κατάσταση είναι ο στάβλος της προπονήτριας (και ιδιοκτήτριας του νικητή) Αγγελικής Αμίτση! Μπορεί να της παραχωρήθηκαν κάποια άλογα αλλά μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν δείξει και τίποτα το ιδιαίτερο και η αλήθεια είναι πως η ίδια ‘’τα απογείωσε’’! Όπως δήλωσε στο μικρόφωνο της Βάσιας Δημητρού ο νικητής αυτή την εποχή έχει σε ύφεση όλα του τα προβλήματα ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια της στον αναβάτη του νικητή για την διαδρομή του!
  • Άψογη εκκίνηση εξασφάλισε ‘’ο πρόεδρος’’, ο αναβάτης Γιώργος Μερσινιάς στον ΣΙΛΚΑ ΣΤΑΡ και σχεδόν αμέσως το άλογο οδήγησε σε ρυθμό της αρεσκείας του! Η ετοιμότητα του, τα σωματικά του προσόντα (τεράστιο βήμα) και η σωστή οικονομία των δυνάμεων που του έγινε, του χάρισαν την πρώτη νίκη της ζωής του αποκρούοντας όλες τις επιθέσεις μέχρι τέλους!
  • Από τα πιο φορμαρισμένα άλογα στο Μαρκόπουλο ο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ ήταν από νωρίς δίπλα στον νικητή, του επιτέθηκε δυνατά στο τέλος, όμως δεν κατάφερε πουθενά να τον περάσει και κατέκτησε και πάλι την β’ θέση, ενθουσιάζοντας όμως και πάλι! Ο γ΄στην άφιξη ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ για μια ακόμα φορά έδειξε τις ιδιορρυθμίες του στο στρώσιμο του βήματος του αλλά συγχρόνως και την αξιόλογη φόρμα που διανύει!
  • Η…Αγία Οικογένεια του ιπποδρόμου, το βιολί της! Όλοι οι άλλοι γράφουν ανακρίβειες, λάθη, ψέματα, αρλούμπες, εκτός βέβαια από τους ίδιους που είναι το ‘’μόνο φως’’ στον χώρο! Μέχρι να βγουν πάλι τίποτα προπονητές στα μικρόφωνα και να τους κράξουν για παραπληροφόρηση και λάθος ενημερώσεις οπότε εμάς…θα μας ξεχάσουν και πάλι για λίγο! Και με ενοχλεί πιο πολύ να διαβάζω τέτοια όταν εμείς 14 χρόνια τώρα, δεν έχουμε αφήσει την παραμικρή μομφή για την δουλειά των περιοδικών, ίσα-ίσα που μόνο με σεβασμό μιλάμε!
  • Πόσο χολή ρε φίλε έχει αυτός ο χώρος…! Μην και πάει κάποιος άλλος να κάνει κάτι καινούργιο ή κάτι πρωτοποριακό, εκεί ‘’να τον θάψουν κανονικά’’ αφού θεωρούν τον χώρο ιδιοκτησία τους, οικόπεδο του παππού τους που όποιος μπαίνει μέσα θα πρέπει να…θάβεται επιτόπου!
  • Δικαιώνομαι για τον αναβάτη Γιώργο Μερσινιά που λέω εδώ και πολλούς μήνες ότι δεν είναι απλά σε καλή φάση αλλά έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη! Το αναφέρω αυτό γιατί πολλοί είχατε ‘’μπερδευτεί’’ που τον είδατε στον συγκεκριμένο στάβλο με αποτέλεσμα να μου λέτε διάφορα από το πρωί! Όταν ο άλλος ιππεύει σωστά, προσωπικά δεν τα υπολογίζω αυτά με τους στάβλους!
  • Προσωπική νίκη του αναβάτη Εντιόν Τσέλα με την ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ που πιστεύω πως δεν θα κέρδιζε με άλλον αναβάτη την κούρσα αυτή! Η φοράδα έφυγε καλά αυτή την φορά, ο αναβάτης της δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό της διαδρομής ‘’και τους μετρούσε’’ για μεγάλο διάστημα και με 200 μέτρα φίνις στο τέλος και υπέρ-δυναμική ίππευση, ήρθε σαν σε ταυτόχρονη άφιξη και ‘’σκέπασε’’ την φοράδα που έδειχνε νικήτρια μέχρι το τελευταίο σάλτο!
  • Ήπιαμε θάλασσα εμείς εδώ με την β’ τελικά ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ η οποία έχασε την νίκη με ένα εξαιρετικά σκληρό φώτο-φίνις! Την είχαμε κρυφό καμάρι και στα δυο σκορ γκανιάν, λέγαμε πως ‘’εάν περάσει’’ οι αποδόσεις θα ξεφύγουν, αλλά η γκίνια δεν έχει αντίπαλο όταν σε βάλει στο μάτι! Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες που πάμε να είμαστε…μόνοι μας στο ταμείο, και τελικά είμαστε μόνοι μας στο σαλόνι και αναβό-σβήνουμε το φωτιστικό του δαπέδου, όπως κάποιοι τρελοί!
  • Πλασάρισε στην γ’ θέση η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ που θεωρώ πως έκανε δυνατή εμφάνιση εάν συνυπολογίσουμε πως η φοράδα δεν έστρωνε εύκολα βήμα και χρειαζόταν να είναι μονίμως υπό πίεση! Την δ’ θέση κατέκτησε η ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ που ήρθε από 2μηνο ρεπό και οδήγησε αμέσως και έχω την αίσθηση πως ‘’την ήθελε’’ την κούρσα αυτή για να έρθει σε πλήρης φόρμα!
  • ‘’Τα άφησα όλα επάνω στον αναβάτη Εντιόν’’ δήλωσε ο προπονητής και ιδιοκτήτης της νικήτριας, ο Άδωνις Κρητικός! Όπως είπε στο μικρόφωνο της Βάσιας ο Κύπριος προπονητής, τον είχε προβληματίσει η φοράδα με τις εκκινήσεις τον τελευταίο καιρό οπότε επέλεξε να πει στον αναβάτη του να πράξει κατά βούληση και ανάλογα με το πώς θα φύγει η φοράδα! Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, ο Εντιόν έπραξε άριστα!
  • Απίθανο ‘’κάρφωμα’’, από εκείνα που λέμε…γλυκούλικα και με το γάντι από τον έναν παρουσιαστή προς τον άλλο! ‘’Ποιο άλογο λες εσύ ότι κέρδισε, το από μέσα? Εντάξει τότε, άρα έχει κερδίσει το απ’ έξω’’! Ε ρε έτσι και γίνει κανένας πόλεμος με τους Τούρκους και πάρουμε τα όπλα, πρώτα ‘’θα φαγωθούν’’ κάποιες …εσωτερικές υποθέσεις, και μετά θα πάμε για τους Τούρκους!
  • Ξέρουμε πως ο ΣΑΛΑΑΣΕΛ είναι ένα πολύ δύσκολο και ιδιόρρυθμο άλογο και ίσως για αυτό μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει όλες του τις δυνατότητες! Σήμερα όμως ‘’έμπλεξε’’ με τον αναβάτη Γ.Μερσινιά και άλλαξαν τα πράγματα! Παρ’ ότι λόξευσε λίγο κατά την εκκίνηση του ο νικητής, πολύ γρήγορα ο αναβάτης του ‘’τον έβαλε στην κούρσα αμέσως’’, σε όλη την διαδρομή δουλεύει επάνω του γιατί μιλάμε και για ένα μεγαλόσωμο και ‘’βαρύ άλογο’’ πέρα από ιδιόρρυθμο και μετά από σκληρή μάχη σε όλο το ίσωμα, πήρε την πρώτη νίκη της ζωής του!
  • Δεν μπορεί να πει κανείς ότι υστέρησε το μεγάλο φαβορί ο ΑΠΗΛΙΝΓΚ όταν έχασε την νίκη στο ‘’πάνω-κάτω’’ του φώτο-φίνις! Νομίζουμε πως είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να πάρει την πρώτη του νίκη! Μακριά από τους δυο πρώτους και καθαρά πολύ από τους υπόλοιπους, ο ΧΕΪΛ ΔΕ ΤΣΗΦ που έκανε ντεμπούτο στις ιπποδρομίες έδειξε κάποια θετικά πράγματα και σαφώς περιμένουμε και άλλα! Την δ’ θέση μοιράστηκαν οι ομόσταβλοι και κάνοντας ντεμπούτο ΒΕΡΑΠΟΥΡ και ΑΛΜΑΖ με τον τελευταίο να είναι και ο πιτσιρικάς της κούρσας ως 2ετής. Χωρίς να μπορούμε ‘’να τους μετρήσουμε ακόμα’’ έτσι όπως πήγε η κούρσα, θα πούμε πως σίγουρα δεν ήταν κακοί!
  • Πανευτυχής ο ιδιοκτήτης κ. Βασιλείου στο μικρόφωνο της Βάσιας Δημητρού, πρώτα από όλα αφιέρωσε την νίκη στην ‘’πραγματική ιδιοκτήτρια’’ του νικητή όπως είπε, την εγγονή του Δέσποινα! Η οικογένεια Βασιλείου πήραν κάποια καλά και ακριβά άλογα, γενικότερα δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την συνέχεια με την προϋπόθεση να καταφέρουν ‘’να τα βρουν’’ οι αντιμαχόμενες πλευρές!
  • Για ένα πολύ δύσκολο και ιδιόρρυθμο άλογο μίλησε ο προπονητής του νικητή, ο Νίκος Καλογερόπουλος! Ευχαρίστησε την οικογένεια Βασιλείου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και όπως είπε, τώρα περιμένει από τον νικητή να τον δει και σε μεγαλύτερες αποστάσεις που σίγουρα του ταιριάζουν περισσότερο!
  • Αυτή την απόσταση ήθελε ‘’ ο μάγκας’’ τελικά και επικεφαλής διαδρομή αμέσως! Αναφέρομαι στον νικητή ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ και την πολύ άνετη επικράτηση του στην τελευταία κούρσα του αμιγώς Ελληνικού κομματιού του προγράμματος! Ο αναβάτης Κώστας Μαστοράκης ‘’τους έκλεψε’’ για μια ακόμα φορά στην εκκίνηση, έβγαλε το άλογο του στο κεφάλι και με πολύ γλυκό τέμπο και από την αρχή της τελικής ευθείας…ψάξτε για τον δεύτερο!
  • ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ τον λένε και…όλα τα παικτάκια κλαίνε! Τρομερή εμφάνιση και με τον ‘’παντός καιρού και συνθηκών’’ αναβάτη Χαλιάσο στην σέλλα του κατέκτησε την β’ θέση και φυσικά οι πίνακες αποδόσεων, γέμισαν με αριθμούς! Καλός αλλά όχι αρκετός ο γ’ στην άφιξη ΧΕΒΕΝΣ ΡΟΚ αφού ο νικητής από την ώρα που βρήκε αυτή την κούρσα, δεν χτυπιόταν από κανέναν άλλο! Λίγο τα 60 κιλά, λίγο ότι μάλλον ήθελε και κάτι ακόμα τελικά από δουλειά, ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ κατέκτησε την δ’ θέση με φίνις που σε γενικές γραμμές, δεν τον λες κακό!
  • Πρώτη νίκη για το Συνδικάτο Ιδιοκτητών του Ι.Ο.ΒΟ.Π. και οπωσδήποτε η χαρά ήταν μεγάλη του εκπροσώπου του κ. Δημήτρη Γουναρά στην μίνι συνέντευξη στην Βάσια Δημητρού! Να πούμε πως στο ίδιο συνδικάτο ανήκει και η κα. Χριστίνα Ορφανού πέρα των ίππων που έχει ξεχωριστά με τον σύζυγος της τον κ. Χρήστο Μακαρίτη.
  • Κατατοπιστικός όπως πάντα και ο προπονητής του νικητή, ο Χάρης Χαραλάμπους μίλησε και για τον νικητή ίππο αλλά και για τον τρίτο στην άφιξη ίππο λέγοντας μάλιστα πως ‘’σκέφτεται πολύ’’ το άλογο αυτό και κάποια στιγμή τα μπερδεύει τα πράγματα δίνοντας μια έμφαση ότι τα άλογα ‘’δεν είναι ποδήλατα’’!
  • Και ο Χάρης και η σύζυγος του Σοφία ο καθένας από τον χώρο του και με τον τρόπο του ‘’έχουν κερδίσει’’ πολλά άτομα από τον χώρο της ιππασίας με πρώτη την κα. Πάολα Κοζεντίνι-Ξεπαπαδάκη και πολλά ακόμα –έτσι αξιόλογα πρόσωπα-και έχουν καταφέρει να τους κάνουν πιο πολύ ‘’ιπποδρομιακούς τύπους’’ πλέον! Μέσα στην τόση μιζέρια του χώρου…κάτι είναι και αυτό!
  • Πολλά τα μηνύματα σας για το που παίχτηκε το ένα τετραπλό που βρέθηκε εδώ στην κούρσα αυτή αλλά και το ένα και μοναδικό ΣΚΟΡ 6! Σας έχω ξαναπεί πως έχω παραιτηθεί από την υπόθεση αυτή εδώ και καιρό! Το να βγαίνει μια ανακοίνωση του τύπου ‘’το τάδε δελτίο παίχτηκε στην Λάρισα ή στην Λαμία’’, δεν μου λέει τίποτα απολύτως! Και δεν ξέρω ποιος έχει εφαρμόσει αυτή την πολιτική από την στιγμή που πχ στο Τζόκερ, σου λέει το δελτίο των 000.000€ παίχτηκε στο πρακτορείο της κα. Σούλας Ταδοπούλου, Αχαρνών τάδε αριθμός και κόστισε πχ 10 ευρώ!
  • Ακόμα και σε αυτό λοιπόν, εμείς έχουμε την…αναπηρία μας! Είχα αναλύσει σε e-mail μου το γιατί έχει την δική του –μεγάλη σημασία-να μαθαίνουν οι παίκτες τα πραγματικά στοιχεία για το που παίχτηκαν κάποια μεγάλα κερδισμένα δελτία, τουλάχιστον όσο η ιπποδρομιακή πίτα είναι ακόμα τόσο μικρή! Δυστυχώς όμως έπεσε στο κενό η ανάλυση μου και ακόμα και η ελάχιστη για τον χώρο μας διαφήμιση, περνάει στο ντούκου!
  • Όχι παιδιά, δεν θα κάνουμε τα γενέθλια της ιστοσελίδας! Ευχαριστώ πολύ που αρκετοί ακόμα θυμάστε την 1/11/2005 που…γεννηθήκαμε εδώ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γιορτάσουμε κάτι! Τι να γιορτάσω και τι να πανηγυρίσω δηλαδή, ότι είμαστε ανοιχτά αλλά ουσιαστικά, κλειστά? Πρώτα ο Θεός βέβαια όπως κάθε Χριστούγεννα και την ημέρα της Αγίας Αικατερίνης στις 25/11 θα στολίσουμε το δέντρο μας εδώ στην ιστοσελίδα!
  • Σήμερα Κυριακή 18/11/18 που ανέβηκε το κείμενο του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ, έχει γενέθλια ο champion αναβάτης Παναγιώτης Δημητσάνης! Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, να χαίρεται την όμορφη οικογένεια του, να είναι πάντα πρώτος, και να είναι πάντα τυχερός ο ιππόδρομος ώστε να βγάζει τέτοιους αθλητές, και σε επιδόσεις, και ως προσωπικότητες!

   

Sirganian.gr © 2013